Previous
Next

Ollie en Olivia ‘Op reis in de ruimte’

Het prentenboek van Ollie en Olivia wordt ondersteund door een educatieve applicatie. In deze applicatie kunnen de kinderen aan de slag met cijfers, buurgetallen, sommen, schaduwen, schrijfpatronen, woordenschat en nog veel meer. In de applicatie zitten vier verschillende planeten, op elke planeet kunnen de kinderen spelletjes spelen of naar het verhaal luisteren. Zo is er een taalplaneet, rekenplaneet, spelletjesplaneet en een leesplaneet.

Taalplaneet: Op de taalplaneet gaan de kinderen aan de slag met taalspelletjes. Ze kunnen hier schrijfpatronen maken, letters ordenen, woorden afmaken en nog veel meer. Daarnaast zien de kinderen hier ook de polaroid foto’s die ze tijdens het lezen kunnen vinden.

Rekenplaneet: Op de rekenplaneet leren de kinderen omgaan met cijfers, buurgetallen en schema’s. De kinderen kunnen oefenen met tellen, sommen oplossen, schaduwen en het invullen van een matrix. 

Speelplaneet: Op de speelplaneet zijn verschillende spelletjes beschikbaar. De kinderen kunnen memorie spelen, met de raket van Ollie en Olivia vliegen, tekenen of luisteren naar het liedje. Al deze spelletjes zijn gemaakt in het thema en dezelfde stijl als de app. 

Leesplaneet: Op de leesplaneet kunnen de kinderen naar het verhaal van Ollie en Olivia luisteren. De kinderen kunnen daarnaast tijdens het lezen opzoek gaan naar de verschillende polaroid foto’s, welke Olivia met haar camera maakt. 

Veel plezier met het boek en de applicatie.

De app is te downloaden op:

7-cijferige code

In elk boek van Ollie en Olivia is een 7-cijferige code te vinden. U kunt deze code op maximaal 5 verschillende apparaten invoeren, om alle spelletjes en mogelijkheden te ontgrendelen. De applicatie is gratis te downloaden, maar de extra spelletjes en onderdelen zijn niet standaard beschikbaar. 

Let op: Elk boek heeft een eigen identieke code, geef deze code niet zomaar door, want na 5 keer is de code niet meer te gebruiken. Als u de code 5 keer gebruikt hebt, moet u contact opnemen met Meester Dennis. 

In samenwerking met

Links

Openingstijden / Contact

U kunt tussen 08.00 en 19.00 uur contact opnemen met Dennis van Duin. Ik probeer z.s.m. te reageren, maar onder schooltijd is dit lastig.